Nasjonalbiblioteket har nå lansert sin egen funksjon for å søke inne i bøker - den vil forhåpentligvis virke bedre enn min egen, derfor anbefaler jeg deg å bruke den i stedet. Du finner et eget "Søk"-felt over boka når du er inne og blar i en bok i NBdigital.

Dersom du har forslag til forbedringer av denne funksjonen kan du sende en e-post til nb-digital@nb.no.

For at ikke besøket ditt til denne siden skal være helt forgjeves, har jeg lagt ut en annen liten bookmarklet som lar deg erstatte alle bildene på en side med søte kattepuser. Veldig fin på f.eks. dagbladet.no eller vg.no. Det er ikke jeg som har laget denne, derimot en kar som heter Per Øyvind Øygard.

Kattify!   Dra dette bokmerket opp på bokmerkeraden din (eller se instruksjonene under hvis du bruker Internet Exploder). Gå til en nettside. Klikk "Kattify!"

Søk inni én bestemt bok i NBdigital

Du trenger en såkalt bookmarklet, eller en liten kodesnutt som gir nettsider ekstra funksjonalitet. Du installerer en bookmarklet ved å klikke og dra en lenke opp blant bokmerkene dine, og nå kan du bruke den simpelthen ved å klikke på bokmerket.

Bruker du Internet Explorer får du kanskje beskjed om at bokmerket er farlig. Da kan vi berolige deg med at Internet Explorer er langt farligere.

Nå er du klar! Neste gang du blar i en av Nasjonalbibliotekets bøker, kan du bruke denne bookmarklet-en til å få opp en søkeboks som lar deg søke inne i boka!

Slik gjør du - trinn for trinn


Problemer? Hvis søket ikke virker når du står inne i boka kan du nullstille ved å slette informasjonskapslene (cookies) fra domenet nb.no. Og for ordens skyld: Vi, eller altså jeg, lagrer ingen informasjon om hva du søker på. Det får du huske selv!

Hvis noe ikke virker eller du har andre kommentarer er du hjertelig velkommen til å dele dem under!